Gulvvarme
Kunne du tænke dig gulvvarme i hele din bolig eller blot i nogle af boligens rum? Så finder du her på siden alt det, du skal bruge, hvis du ønsker at opvarme din bolig med gulvvarme. Vi forhandler de kendte gulvvarmesystemer fra førende producenter som f.eks. Danfoss, Wavin, Uponor, Devi, Roth m.fl.
Vælg din underkategori
Ofte stillede spørgmål om gulvvarme
-
1
Må jeg som privat lægge gulvarme?
Du må gerne selv lave forarbejdet til gulvvarmen, men du skal have en vvs-montør til at tilslutte det på fjern- eller centralvarmen. Du kan selv lægge gulvvarmerør og evt. varmefordelingsplader.
-
2
Hvor meget plads skal man bruge for at kunne lægge gulvvarme?
Fremgangsmåden for gulvvarmelægning varierer meget fra mærke til mærke. Du kan finde tekniske dokumenter og/eller monteringsvejledninger på de forskellige producenters hjemmesider.
-
3
Kan I dimensionere et gulvvarmeanlæg til os?
Nej, vi har desværre ikke den fornødne ekspertise til at dimensionere et anlæg. Der kan være forskellige omstændigheder, der gør sig gældende fra anlæg til anlæg. Vi anbefaler, at I taler med en VVS-installatør om dette, hvorefter vi kan skaffe de nødvendige materialer.
-
4
Hvor mange kredse skal jeg bruge?
Som tommelfingerregel skal man bruge lige så mange gulvvarme-kredse, som der er rum. Dvs. at 5 rum med gulvvarme betyder 5 slanger. Hvis ét af rummene er større end ca. 35 m2, skal det deles op i 2 kredse, der dog stadig kan være styret af én rumtermostat.
-
5
Hvordan laver man gulvvarme i beton?
For at få gulvvarme i betongulve, skal der støbes varmeslanger ned i betonen. Varmeslangerne kobles til husets centralvarmesystem ligesom en radiator, og opvarmer gulvet med varmt vand. Alternativt kan der laves elektrisk gulvvarme, som kan lægges direkte under klinker og trægulv. Elvarme vil typisk være noget dyrere i drift.
-
6
Hvad koster gulvvarme?
Prisen for etablering af gulvvarme er afhængig af den løsning, der vælges. Vandbåret gulvvarme kan indstøbes i betongulve eller lægges på særlig gulvspånplader eller flamingo. Efter lægningen skal gulvvarmen kobles til boligens varmeanlæg. Elvarme i gulvet er lettere og billigere at etablere, men meget dyrere i drift.
-
7
Hvordan lægger man gulvvarme?
Gulvvarmeslanger der kobles til boligens centralvarmesystem, kan indstøbes eller trækkes i særlige gulvvarmeplader. Hvilken løsning der egner sig bedst, afhænger af boligens konstruktion, og hvorvidt gulvvarmen etableres i boligens betondæk eller i bjælkelaget ved f.eks. etageadskillelser.
-
8
Hvordan virker gulvvarme?
Gulvvarme er installeret under gulvbelægningen. Gulvvarmesystemer kan være elektriske eller vandbaserede og tilkoblet huset centralvarmeanlæg. Gulvvarme virker ved at varmeslanger eller elkabler opvarmes, hvorved varmen fordeler sig jævnt over hele gulvfladen. Det giver en ensartet varmefordeling i boligen i modsætning til radiatorer, der udstråler varme fra centrale placeringer på væggen.