Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?
Med en robotplæneklipper slipper du for at skulle slå græs. Du behøver ikke engang være til stede imens eller “tanke” den op. Robotten er nemlig selvkørende og bruger batteri og du kan derfor også indstille den til at køre, imens du er på arbejde. Scroll ned og læs om fordelene samt hvordan du finder den bedste robotplæneklipper.Derfor bør du investere i en robotplæneklipper
En robotplæneklipper er for mange en uvurderlig og smart havemaskine til at slå græsset. Det er der mange gode grunde til.
Blandt andet gør maskinen det hårde arbejde for dig, når det er tid til at klippe græsset. Det fungerer ved, at den selv kører rundt og trimmer græsset ved hjælp af nogle skarpe knive ved hjulene. Når maskinen kører langsomt rundt på græsplænen, roterer knivene med en sådan fart, at de skærer græsset over.
Samtidig kan du indstille den til at klippe lidt græs af ad gangen flere gange om ugen. Det giver en flottere græsplæne, da græsset ikke når at vokse højt eller sætte frø. Du behøver ikke engang være til stede imens eller “tanke” den op. Robotten er nemlig selvkørende og bruger batteri. På den måde udleder maskinen mindre CO2 end en almindelig plæneklipper på benzin.
Når batteriet er ved at være fladt, får de strøm ved at køre hen til deres ladestation for at oplade batteriet. Og når det regner, finder de også selv ud af at trille i læ. Du kan med andre ord læne dig tilbage og lade dine nye "havemand" klare arbejdet for dig.
Sådan finder du den bedste robotplæneklipper
Selvom der er mange fordele ved at købe en robotplæneklipper, så bør du ikke vælge den første, du ser. Der er nemlig forskel på kvaliteten. Den dyreste med mange features er heller ikke altid pengene værd, hvis din have alligevel er lille og uden de store krav.
Den bedste robotplæneklipper er altså den, der passer til netop dine behov. Overvej derfor størrelsen på din have, mængden af spændende features, og hvor effektiv du ønsker, havemaskinen skal være. Vi har herunder samlet de vigtigste egenskaber, du bør have i tankerne:
-
Ydeevne – Hvor stort et areal kan robotplæneklipperen håndtere? De forskellige modeller på markedet kan klare alt mellem 400 og flere tusinde kvadratmeter. Hvis der er meget smalle passager, skal du have fat i en mere kompakt robotplæneklipper, end hvis det er store, åbne arealer.
-
Effektivitet – Hvor lang tid bruger robotten på at slå græsset? Generelt er maskinerne blevet bedre gennem årene. Har du en græsplæne på 100 kvadratmeter, kan du få et pænt resultat ved at lade den køre nogle timer om dagen.
-
Brugervenlighed - Virker installationen overskuelig eller besværlig? For at få fingre i en brugervenlig robotplæneklipper bør dens funktioner være lette at bruge. Her kan en robotplæneklipper med en smart app ofte være en god idé. Så kan du betjene maskinen direkte fra mobilen.
-
Driftssikkerhed – Hvordan er maskinen konstrueret i forhold til sikkerhed? Har du børn og husdyr, er det vigtigt, de ikke kan få adgang til knivene, eller at knivene ikke forårsager stor skade på eksempelvis glemt legetøj. Hvis den ofte kører uden for området, bør du kigge efter en ny model.
-
Tyverisikret – Det virker umiddelbart nemt at stjæle en robotplæneklipper. Men mange modeller er ofte beskyttet med en pinkode. Hvis du vil føle dig ekstra tryg, kan du gå efter en model med GPS-sporing og tyverialarm. Så kan du altid se, hvor robotten befinder sig direkte fra mobilen.
-
Forhindringer – Er robotten god til at undgå mange forhindringer og lignende? Hvis du har en grund med stejle skråninger og ujævne plæner, bør du være opmærksom på, hvilken hældning plæneklipperen kan klare, uden at den vælter.
-
Larm – En robotplæneklipper larmer ikke meget, men den kører tit. Det kan virke generende for naboerne. Hvis du vil have en støjsvag robotplæneklipper, skal du vælge ud fra dB – gerne under 65. Til sammenligning har en benzindrevet plæneklipper et støjniveau på 94 dB.
Hvilken robotstyret plæneklipper er så bedst i test?
Når du søger på den bedste robotplæneklipper, vil du formentlig møde flere forskellige forslag og tests. Det er dog umuligt at pege på én testvinder frem for andre. Robotterne har nemlig hver deres fordele og ulemper. Samtidig er din have sikkert anderledes end naboen. Det betyder, at du formentlig har andre behov end vedkommende.
I sidste ende opfylder de fleste robotplæneklippere mange af de samme behov. Derfor afhænger valget af dine personlige præferencer. Er der nogle brands, der går igen i de forskellige tests? Så kan du bruge dem som inspiration til at indsnævre mulighederne og finde den bedste robotplæneklipper for dig.
Nogle af de mærker, der tit bliver nævnt under bedst i test, er blandt andet Worx Landroid, Bosch, Husqvarna og Gardena. Årsagen er mange. For eksempel er Worx Landroid blandt de billigste robotplæneklippere i forhold til pris, kvalitet og specifikationer. Til sammenligning laver Bosch nogle af de mest effektive modeller med smarte, teknologiske funktioner.
For nogle haveejere er det også en hjælp at tale med en af de erfarne medarbejdere, der forhandler maskinerne. Vælger du denne løsning, er du velkommen til at kontakte os.

Sådan virker en moderne robotplæneklipper
En robotplæneklipper klipper græsset inden for det område, du har programmeret den til. Under sig har den nogle skarpe, roterende knive, der starter med at bevæge sig, så snart du sætter maskinen i gang. De fleste modeller vil klippe græsset i et vilkårligt mønster, mens nogle klipper efter en bestemt fremgangsmåde.
Kan en robotplæneklipper klippe i regnvejr?
I dag kan de fleste robotplæneklippere godt tåle og køre i regn. Faktisk kan mange af dem tilmed klippe godt, selvom græsset er fugtigt. Er det et vigtigt krav for dig, bør du være sikker på, at maskinen lever op til det. Det er nemlig ikke alle modeller, der kan, og derfor kan de let få problemer. Nogle har fået installeret en sensor, der kalder robotten tilbage til sin base, hvis vejret er for dårligt til græsslåning.
Du behøver ikke være bekymret for, at robotten er ude på vejen eller på fliserne. Den holder sig nemlig inden for de afgrænsningskabler, du har lagt i haven. De fungerer ligesom nogle kanter, der fortæller robotten, at den ikke skal køre længere end hertil. På den måde kan du nemt afgrænse det område, din robotplæneklipper skal køre på.
Mange robotplæneklippere har også GPS og Bluetooth. Ved hjælp af GPS'en opbygger robotplæneklipperen et kort over din have. Så ved den, hvor den allerede har klippet. Det optimerer klipningen, og din have bliver hurtigere færdig. Det afklippede græs bliver omdannet til næring for græsplænen.
Med en effektiv robotplæneklipper behøver du altså ikke klippe plænen hver eneste uge. Det moderne haveredskab er designet til at gøre det for dig. Dermed kan du slappe af og nyde solen eller fokusere på mere spændende haveopgaver end at slå græs.
Udvalgte produkter