Derfor er en varmepumpe et godt valg
Hvis du skal til at bygge eller renovere, så bør du overveje, om det ikke er en varmepumpe, der skal være din varmekilde. Det er både et energivenligt og økonomisk godt valg.Faktaboks
Fordele ved at skifte til varmepumpe
-
Du får en energibesparende investering
-
Du undgår stigende gas- og oliepriser
-
Du får et stabilt varmeforbrug
-
Du får en lavere varmeregning
-
Du opvarmer din bolig og dit brugsvand
-
Du får et næsten lydløst anlæg
-
Du får automatisk drift og nem vedligehold
Træt af stigende gaspriser? Gaspriserne har været forholdsvis stabile, dog på et højt niveau det seneste stykke tid, men er nu skudt i vejret grundet den stigende usikkerhed i verden. Efterspørgsel efter naturgas er usædvanlig høj og fordelen ved at skifte til andre energikilder bliver større og større. Elpriserne stiger også, men ikke med helt samme fart som gaspriserne. Ved at skifte til en varmepumpe kan du faktisk halvere din varmeregning, vurderer Energistyrelsen. Fordi energien i en varmepumpe udnyttes langt bedre end energien i dit gasfyr. Opfylder du kravene fra Skat kan du få reduceret din elafgift på den del af dit elforbrug, som ligger over 4.000 kWh om året. Og så er det endda muligt at søge tilskud hos Energistyrelsen til at få udskiftet dit olie- eller gasfyr.
Læs med og bliv klogere på de mange fordele ved at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr til en varmepumpe.
Energivenlig og økonomi i ét
Hvis du går op i at tage et ansvarligt valg, så er varmepumper noget for dig. De er nemlig særdeles effektive, da de bruger ressourcer, som ikke lige sådan slipper op. Sagt helt kort så henter varmepumperne nemlig varmen fra luften eller fra jorden, og ved hjælp af en kompressor tilføres derefter ekstra varme, så du kan få varmet boligen op, og så du kan få varmt vand til morgenens brusebad og til opvasken. Udnyttelsen af luften og jorden gør også, at varmepumperne kan producere op til 4-8 gange så meget energi, som den selv bruger. Det er da et regnestykke, der er til at forstå.
Men det er ikke kun kloden, der kommer til at takke dig, hvis du anskaffer dig en varmepumpe. Det gør din bankrådgiver også. Men hvordan kan en investering på 30.000-60.000 give mening? Det er egentlig simpelt. Fordi den er så effektiv til at udnytte gratis resurser som luften og jorden, så har den nemlig typisk tjent sig selv ind efter 5-10 år. Det er altså netop en investering, som du bliver gladere og gladere for, som årene går i takt med, at varmeregningen forbliver mindre, end du har været vant til, hvis du tidligere har haft andre typer af varmekilder.
Vælg den rette varmepumpe til dit forbrug
Der er populært sagt 4 forskellige varmepumpetyper; luft til vand- jord-, luft til luft- og brugsvandsvarmepumper, og hvad der er bedst for dig afhænger - som så meget andet - af, hvad dit behov er.
Der er populært sagt 4 forskellige varmepumpetyper:
- Luft til vand-varmepumpe
- Luft til luft-varmepumpe
- Jordvarmepumpe
- Brugsvandsvarmepumpe
En luft til vand-varmepumpe fungerer ved, at dens store blæser tager varmen fra den omkringliggende luft, omdanner det til energi og transporterer det ved hjælp af kølervæske ind til den del af varmepumpen, som sidder indenfor. Indedelen laver derefter energien om til varmt vand, som enten bliver sendt videre til boligens radiatorer eller gulvvarme alt efter, hvad der er i din bolig. Det bliver også fordelt ud til alle de andre steder, du bruger vand i boligen såsom bruseren, håndvask- og køkkenarmaturerne, osv. Selvom blæseren på udedelen af varmepumpen ser ud til at give støjgener, så er den faktisk næsten lydløs. Du kan læse meget om denne type varmepumper her.
Som navnet indikerer, så suger Luft til luft-varmepumper luften udefra gennem en indedel, der derefter passerer luften over en varmeveksler, der omdanner luften til varm luft, som du kan varme din bolig op med. Den kan desuden typisk også køle, hvorfor du også kan få glæde af den i de varme sommermåneder.
Jordvarmepumpen er lidt mere omstændig. Det kræver nemlig, at du får installeret jordvarmeslanger under græstæppet i haven, så varmen fra undergrunden kan udnyttes. I praksis får du varme i hjemmet ved, at den ophobede energi i varmen fra undergrunden transporteres til jordvarmepumpen inden for via et kølemiddel i slangerne. Energien varmer herefter vandet i pumpens vandtank op, som du så kan varme boligen op med.
Til sidst er der brugsvandsvarmepumpen, der også tager den omkringliggende luft og overfører varmen herfra til vand i en isoleret vandtank inde i varmepumpen. Den varme luft passeres forbi et kølemiddel i et lukket kredsløb. Noget af energien afgives til kølemidlet, som bliver udsat for en trykforøgelse i en kompressor, hvorefter temperaturen stiger og overføres til vandet i vandtanken.
Herunder kan du se en illustration af, hvordan de forskellige varmepumpetyper fungerer.

Søg tilskud til din varmepumpe
Hvis ovenstående ikke er nok til at overbevise dig om, at du skal have en varmepumpe, så kan det her måske. Da varmepumpen er et energivenligt og fremtidssikret valg, så kan du søge om energitilskud til din investering, da det anses som en energioptimering til din bolig. Og det vinder alle på i det lange løb. Du kan læse mere om, hvad energitilskud er her, hvor vi også linker dig videre direkte til en tilskudsberegner, så du uden besvær kan få et overblik over, hvad du kan forvente at modtage i tilskud for din energioptimering.
Køb varmepumper på BilligVVS
Hvis du har besluttet dig for, at du skal have en varmepumpe, så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig et stort udvalg af varmepumper i de forskellige typer. Så hvad end du leder efter en varmepumpe fra Panasonic, Mitsubishi, Bosch eller Vaillant, så har vi lige dét, du søger. Så klik her for at gå direkte til vores varmepumpekategori.
Udvalgte varmepumper til dig