Olietanke
En stor eller lille olietank bruges, når du har et oliefyr som varmebeholder. Vælg mellem udendørs eller indendørs modeller eller tanke til nedgravning. Olietankene skal installeres af en VVS-montør, og de fås i forskellige størrelser og udformninger til ethvert formål. Sørg for at kende de præcise mål, som olietanken skal have, for at passe til din grund inden du foretager dit køb og sæt dig ind i de lovmæssige krav i forbindelse med brandsikkerhed og forurening.
Ofte stillede spørgsmål om olietanke
-
1
Er det muligt at få hjælp til at hejse en jordtank ned i udgravningen ved levering?
Nej, vores fragtmænd har desværre ikke det rigtige udstyr til at kunne hejse en jordtank ned i en udgravning.
-
2
Skal jeg have en tilladelse for at opstille en olietank?
Du behøver ikke en tilladelse fra kommunen eller anden myndighed for at etablere en ny olietank. Men du skal fortælle kommunen, hvor på grunden tanken skal være, og hvornår du etablerer den. Du skal give kommunen besked senest 14 dage før, du begynder at etablere den nye olietank. Kommunen kan forbyde tanken, hvis der er risiko for forurening af grundvand, jord, undergrund eller anlæg, hvorfra der udvindes drikkevand.
-
3
Må jeg selv installere min olietank?
Nej, du skal have en autoriseret installatør til at gennemføre installationen.
-
4
Hvad er fordelen ved køb af en plast olietank?
Plast tanke som fx TITAN-miljøtanke sikrer størst mulig sikkerhed for omgivelserne og er samtidig en vedligeholdelsesfri tank. Produktionsmetoden sikrer mod spændinger i tanken, som endvidere er beskyttet mod sollysets påvirkning.
-
5
Hvad er reglerne ved udendørs opstilling?
Hvis tanken står ude, skal den være typegodkendt og bygget til udendørs opstilling. Installation i udhuse, garager, maskinhuse og andre bygninger, der ikke er beregnet til bolig, hører også ind under udendørs opstilling. Her skal påfyldning og udluftning ikke nødvendigvis være ført helt ud i det fri, men det anbefales dog.